Kinderopvang in
Woensdrecht

NATUURLIJK SPELEN

Kindcentrum Fortuna biedt kinderopvang met een doorgaande leerlijn van kinderen van 0 tot 13 jaar. Er is plaats voor een aparte babygroep waar kleinschaligheid en geborgenheid voorop staan.

Daarnaast is er peuteropvang, zowel voor hele als halve dagen, en buitenschoolse opvang. De kleinschaligheid biedt geborgenheid en een fijne sfeer. Bij ons kindcentrum kan uw kind zichzelf zijn, plezier hebben en zowel binnen als buiten op ontdekkingstocht gaan. Zo stimuleren we een gezonde ontwikkeling!

KINDVOLGEND

Om goed aan te kunnen sluiten bij de natuurlijke ontwikkeling van ieder kind werken we kindvolgend. Dat betekent dat we kijken naar de behoeften en eigenheid van uw kind. Door hierop aan te sluiten versterken we zowel de binding met de pedagogisch medewerkers als de eigenwaarde van uw kind. Door kindvolgend te werken kunnen we de nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie van uw kind aanwakkeren met activiteiten die we afstemmen op de behoeften van uw kind. Daarbij is het vooral belangrijk dat ze plezier beleven en dus genieten van het spelend leren.

SPELEND (EIGEN)WIJS WORDEN

De baby-dreumesgroep is voor kinderen van 0-2 jaar. Uw kind krijgt alle rust, geborgenheid en aandacht om de wereld in zijn eigen tempo te ontdekken. De allerkleinsten kunnen lekker kruipen en rollen in de grondbox. Het voelen, kijken en spelen met speelgoed afgestemd op hun ontwikkelingsfase, maakt de wereld -zowel binnen als buiten- leuk en boeiend.

Ook uw peuter kan zich samen met leeftijdsgenootjes helemaal laten gaan in de speel- en ontdekhoekjes. Peuters zijn nieuwsgierig en ontwikkelen zich razendsnel. Kinderen krijgen bij kinderopvang Fortuna veel persoonlijke aandacht, zodat ze zich begrepen voelen en hun zelfvertrouwen groeit. Door de kinderen hele diverse ontwikkelingsgerichte activiteiten en speelmaterialen aan te bieden, leren ze volop en daar worden ze blij van.

VOORSCHOOLSE OPVANG

Voordat de schoolbel gaat is ons kindcentrum al open voor de vroege vogels! Uw kind kan hier nog even uitrusten in de knusse groepsruimte voor de schooldag begint of zich al helemaal uitleven in één van de leuke speelhoeken zoals de legohoek, poppenhoek, spelletjeshoek en knutselhoek.

Heeft uw kind nog niet gegeten thuis? Dan kan het aanschuiven aan de ontbijttafel voor een lekkere boterham.

Wanneer de bel gaat, brengen onze pedagogisch medewerkers de kleuters naar hun klaslokaal; de oudste kinderen gaan op eigen gelegenheid naar de klas.

NASCHOOLSE OPVANG

Even chillen na schooltijd? Prima! Daarna een toneelstuk opvoeren, voetballen en lekkere hapjes maken? Ga ervoor! Of toch liever boomklimmen, met de skelter racen en verstoppertje spelen. In samenwerking met verenigingen uit de buurt, bieden we bovendien workshops en clinics. Uw kind bepaalt zelf wat hij of zij graag doet.

Er is een opvanggroep voor de kleuters en een groep voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Het kindcentrum heeft een open, speels en transparant karakter en biedt uw kind geborgenheid en knusse plekken en hoeken die uw kind stimuleren tot ontdekken. Daarnaast hebben we uitdagende buitenruimten: het schoolplein met speeltoestellen en een buitenruimte met veel groen om op ontdekkingstocht te gaan.

VERVOER

Kinderen die tot januari 2024 gebruik maken van de naschoolse opvang van LPS Jongleren in Hoogerheide worden gebracht en gehaald. Vervoer van school naar de locaties wordt door de stichting geregeld en bekostigd.

VOORZIENINGEN EN PARTNERS

Samen met u als ouder(s), het Centrum voor Jeugd en Gezin, Thuiszorg West-Brabant en in nauwe samenwerking met school, houden wij zicht op de ontwikkeling van uw kind.
Waar nodig werken wij samen met externe partijen zoals Auris voor kinderen die moeite hebben met horen, spreken of taal. De BSO werkt voor hun activiteitenaanbod nauw samen met verenigingen en andere instanties.

Pijlers LPS Kinderopvang

LPS Kinderopvang gaat uit van vier pijlers die op elke kinderopvanglocatie van LPS gelden.

  1. Leren wie je bent
  2. We doen het samen
  3. Ruimte om te groeien
  4. Gezond & gelukkig

Klik hier om meer te lezen over de pijlers LPS Kinderopvang.